Ajax O19 streed zaterdag in een rechtstreeks duel met PSV O19 voor de eerste plaats. De Eindhovenaren stonden, met nog een wedstrijd te spelen, twee punten achter op Ajax.

Op Sportpark de Toekomst werd het alles behalve een makkelijke middag voor het team van John Heitinga. Na dik 20 minuten spelen kwam PSV via een geplaatst schot in de verre hoek op voorsprong. Niet veel later kreeg aanvoerder Boy Kemper zijn tweede gele kaart van de middag en moesten de Amsterdammers met tien man de 1-0 achterstand zien goed te maken. Tussendoor waren er enkele kansjes voor Brian Brobbey.

In de tweede helft ging Ajax nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, terwijl PSV er alles aan deed om rustig aan te doen. De grootste kansen waren echter wel voor de bezoekers, die een aantal keer heel erg gevaarlijk eruit counterden. Toch hielden ze Ajax op de been door het niet af te maken. Na enkele vreemde beslissingen van de scheids, zowel in het voordeel maar vooral ook in het nadeel van Ajax, moest ook Brobbey met een tweede gele kaart naar de kant. Na enkele hachelijke momenten voor het doel van PSV en Ajax kwam de beslissing vlak voor tijd. El Maach werkte een bal niet goed weg, waarna een PSV-aanvaller de bal in het lege doel kon lopen.

Door de 2-0-zege gaat PSV nu over Ajax heen.  Zodoende is de kans groot dat Ajax voor het eerst niet gaan deelnemen aan de UEFA Youth League.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – PSV O19:
’24. 0-1 PSV O19 (Aboukhal)
’89. 0-2 PSV O19 (Catic)

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Dest, Van Gelderen, Kemper, Bakker; Ter Heide, Gravenberch, Ekkelenkamp; Pereira, Brobbey, Ylätupa.
Wissels: Gorski, Solomons, J. Timber, Schön, Jensen, Kaars, Margaret.