Ajax O19 heeft maandagmiddag de mini-Klassieker in Rotterdam verloren. Op Varkenoord werd het 5-3. Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Neraysho Kasanwirjo waren trefzeker voor de Amsterdammers.

Controle

Ajax O19 speelde een goede eerste helft. De ploeg van trainer John Heitinga had de controle, maar kwam wel op achterstand. Een verdwaalde aanval van de Rotterdammers leverde een corner op en die werd achter El Maach gewerkt. Al vrij snel trok Ajax de stand gelijk. Na een goede actie op links van Naci Ünüvar kon Sontje Hansen op geweldige wijze de bal in de kruising krullen. Niet veel later was Ünüvar zelf dicht bij een treffer, maar de doelman wist de inzet ternauwernood te keren. Vlak voor rust schoot Kenneth Taylor Ajax heel beheerst op voorsprong na een mooie aanval.

Vermoeidheid

Na rust was alles anders. Het ervaren team van de thuisploeg, dat veel jongens had teruggehaald voor deze wedstrijd, won ineens meer duels van de jonkies van Ajax en kreeg daardoor meer grip op de wedstrijd. De meeste Ajacieden speelden hun derde, vierde of zelfs vijfde wedstrijd in tien dagen tijd en dat was te zien aan de vermoeidheid van de jonge Amsterdammers. Feyenoord O19 liep via een rebound, hoekschop, mooi schot van afstand en vrije trap uit naar 5-2. Bij Ajax waren Sontje Hansen (paal), Brian Brobbey (naast) en Quinten Timber (schot gekeerd) nog dicht bij een doelpunt. Vlak voor tijd drong Ajax nog wel wat aan. Via Hansen kwam de bal bij Kasanwirjo terecht. De verdediger schoot de bal hard en laag tegen de touwen: 5-3. Verder kwam Ajax niet en daardoor gaan de Rotterdammers nu over de Amsterdammers heen op de ranglijst. Eind mei staat er nog een mini-Klassieker op het programma op De Toekomst.

Wedstrijdverloop Feyenoord O19 – Ajax O19:
’22. 1-0 Feyenoord O19
’27. 1-1 Hansen
’43. 1-2 Taylor
’58. 2-2 Feyenoord O19
’60. 3-2 Feyenoord O19
’64. 4-2 Feyenoord O19
’76. 5-2 Feyenoord O19
’90. 5-3 Kasanwirjo

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Dest, Kasanwirjo, J. Timber, Salah-Eddine; Q. Timber, Llansana, Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar.
Wissels: Reiziger, Van Gelderen,  Abid, Maddy, Regeer, Dostanic, Bonnah.

Van de Beek: “Een eer om voor Ajax en dit team te spelen”