Ajax O19 heeft dinsdagmiddag met 4-2 gewonnen met PSV O19. Brian Brobbey, Victor Jensen (2) en Sergino Dest waren trefzeker voor de ploeg van trainer John Heitinga.

Op Sportpark de Toekomst waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd voor rust. Ajax zocht naar de ruimte, terwijl PSV loerde op de counter. Beide teams werden wel dreigend, maar echt gevaar werd er niet gesticht. Vlak voor rust werd Brian Brobbey weggestuurd door Nicolas Kühn. De spits faalde niet en zette zijn ploeg op 1-0. Enkele minuten later nam Sergino Dest de bal fenomenaal mee, maar werd – ten onrechte – terug geloften wegens buitenspel waardoor zijn doelpunt niet door ging. Na rust kwam PSV gevaarlijk uit de kleedkamer, vooral via invaller en oud-Ajacied Horváth. Vertessen zorgde met wat fortuin voor de gelijkmaker. Nog geen minuut later kopte Victor Jensen de Amsterdammers al weer op voorsprong uit een fijne voorzet van Brobbey. Na een uur spelen schoof Dest de 3-1 binnen en was de wedstrijd gespeeld. PSV kwam echter tóch weer terug in de wedstrijd (3-2), maar vervolgens bleven grote kansen op de gelijkmaker uit. In de blessuretijd was het laatste woord aan Jensen. Kühn schoot de bal over de PSV-doelman heen, waarna Jensen van dichtbij kon binnen tikken.

Het was voor Ajax de zesde zege op rij. Komend weekend gaan de Ajacieden op bezoek bij AZ O19, waarna vervolgens het tweede UEFA Youth Leagueduel op het programma staat tegen Bayern München.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – PSV O19:
’43. 1-0 Brobbey
’55. 1-1 PSV O19
’56. 2-1 Jensen
’61. 3-1 Dest
’81. 3-2 PSV O19
’95. 4-2 Jensen

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Botman, Douglas; Jensen, Q. Timber, Hansen; Kühn, Brobbey, Dest.
Wissels: Reiziger, Musampa, Aberkane, Schön, Abid, Dostanic, Sint.

 

Debutant Gravenberch: “Je wilt jezelf laten zien”