Ajax O19 won afgelopen woensdag de beker en hervatte zaterdag de kampioenswedstrijd die vorige week werd gestaakt. Ajax moest winnen om kampioen te worden. En dat deed het! Door goals van Brian Brobbey en Naci Ünüvar werd er met 2-0 gewonnen!

De wedstrijd werd hervat op de plek waar het een week geleden eindigde: een corner voor Feyenoord O19 in de 30e minuut. Ajax creëerde zelf twee grote kansen via Naci Ünüvar. De middenvelder gaf met buitenkantje voet twee keer de bal geweldig in de loop mee aan Sontje Hansen, die op de keeper schoot en de tweede keer onderuit werd gehaald. Vlak voor rust speelde Anass Salah-Eddine de bal schitterend in op Brobbey. De spits bleef rustig, omspeelde de doelman en maakte de 1-0! Het was zijn 34e treffer dit seizoen. Vlak hierna was het rust.

In de tweede helft kwam er meer strijd in de wedstrijd. De duels werden feller en feller, wat resulteerde in een gele kaart hier en daar. Na opnieuw een goede pass van Ünüvar kreeg Hansen de eerste goede kans van de tweede helft. Door een duwtje in zijn rug kon hij niet goed uithalen en was de kans verkeken. In de 67e minuut kwam Ajax er weer goed door. Sontje Hansen gaf de eindpass op Naci Ünüvar, die goed uithaalde en de verdiende 2-0 maakte. Het jonge team van Heitinga speelde goed en speelde eigenlijk zonder problemen tot aan de laatste minuten van de wedstrijd. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam er nog een hele grote kans voor De Mooij, maar Reiziger bracht uitstekend redding. In de blessuretijd die maar liefst acht minute duurde, kwam Ajax wederom nauwelijks in de problemen. Het resulteerde in een verdiende overwinning, het kampioenschap en daarmee dus de dubbel in de O19 categorie!

Wedstrijdverloop Ajax O19 – Feyenoord O19:
’40. 1-0 Brobbey
’67. 2-0 Ünüvar

Opstelling Ajax O19:
Reiziger; Regeer, J. Timber, Rensch, Salah-Eddine; Q. Timber, Llansana, Taylor; Ünüvar, Brobbey, Hansen.
Wissels: Raatsie, Douglas, Warmerdam, De Waal, Pinas, Pynadath, Dostanic.