Ajax O19 nam het zaterdag op Sportpark de Toekomst op tegen Sparta Rotterdam O19. De Ajacieden begonnen met een sterke opstelling aan de wedstrijd. Komende dinsdag staat de UEFA Youth League op het programma en om die reden speelden Sergino Dest, Nicolas Kühn, Jurriën Timber en Victor Jensen mee met de ploeg van John Heitinga.

Een hele stevige wind had zo nu en dan zijn invloed op de wedstrijd. Soms bleef een lange bal door de wind hangen of gewoon terug geblazen naar waar het vandaan kwam. Toch duurde het niet lang voordat Ajax op voorsprong wist te komen. Na een geweldig balletje van Kenneth Taylor werd Victor Jensen bereikt. De Deen kopte de bal koeltjes binnen. Ajax creëerde een aantal goede kansen, maar het duurde even voordat de Amsterdammers de score verdubbelde. Jurriën Timber kreeg de bal na een mooie actie van Naci Ünüvar, die zich knap vrij speelde op de rand van de zestien en de bal over een tegenstander heen tikte, en de bal via de Sparta-doelman binnen schoot. Op slag van rust maakte Brian Brobbey de 3-0.

In de tweede helft bleef het stormen, maar dit keer vooral namens de Ajacieden voor het Sparta doel. Het was een klein wonder dat er lange tijd niet werd gescoord. Onder andere Kühn, Brobbey en Jensen kregen enkele grote kansen. Tien minuten voor tijd combineerde Ajax weer prachtig door de verdediging heen. Via Taylor, Brobbey en Douglas kwam de bal bij Jensen terecht. De middenvelder kon eenvoudig zijn tweede doelpunt van de middag scoren. In blessuretijd tikte Douglas een goede voorzet van Maddy binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-0. Komende dinsdag speelt Ajax O19 in de UEFA Youth League tegen Olympique Lyon O19.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – Sparta Rotterdam O19:
’10. 1-0 Jensen
’25. 2-0 J. Timber
’41. 3-0 Brobbey
’80. 4-0 Jensen
’93. 5-0 Douglas

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Dest, Van Gelderen, J. Timber, Salah-Eddine; Q. Timber, Jensen, Taylor; Kühn, Brobbey, Ünüvar.
Wissels: Reiziger, Douglas, Llansana, Maddy, Hansen, Hoogewerf, Kasanwirjo.

Ajax O16

Van de overige jeugdteams uit de bovenbouw kwam alleen Ajax O16 in actie. De ploeg heeft veel blessures en speelde daardoor met een aantal jongens van Ajax O15. Op De Toekomst werd er met 2-1 verloren van Excelsior O16, nadat Nassef Chourak de Amsterdammers nog wel op voorsprong had geschoten voor rust.

Wedstrijdverloop Ajax O16 – Excelsior O16:
’27. 1-0 Chourak
’49. 1-1 Excelsior O16
’62. 1-2 Excelsior O16

Opstelling Ajax O16:
Dijkstra; Dakriet, Gooijer, Dirksen, Baas; Brandes, Chourak, Quaedvlieg; Karahasanovic, Rijkhoff, Braspenning.
Wissels: Van den Heuvel, Bobson, Sarfo, Achemlal, Reuvers, Camara.

Dolberg: “Twee leraren als Huntelaar en Tadic om me heen helpt enorm”