Klassiekers waarbij er iets op het spel staat, dat zijn vaak de mooiste. Ajax O19 en Feyenoord O19 zouden in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gaan uitmaken wie de kampioen zou gaan worden.

De wedstrijd werd na ongeveer 25 minuten gestaakt. De precieze reden is niet helemaal duidelijk, maar iemand lijkt iets te hebben geroepen vanuit het gecreëerde ‘familievakje’ van Feyenoord O19 in de richting van de Ajax supporters aan de andere kant van de tribune. Hierna renden zij op het familievak af.

(Later meer)

Wedstrijdverloop Ajax O19 – Feyenoord O19:

Opstelling Ajax O19:
Reiziger; Regeer, J. Timber, Rensch, Salah-Eddine; Taylor, Llansana, Q. Timber; Ünüvar, Brobbey, Hansen.
Wissels: Raatsie, Douglas, Abid, Pinas, Warmerdam, Dostanic, Bonnah.

Ajax O15

Eerder deze week speelde Ajax O15 met 0-0 gelijk tegen AZ. Doordat Vitesse O15 wist te winnen in Eindhoven van PSV, ging de titel naar de Arnhemmers. De Ajacieden speelden zaterdag tegen FC Utrecht voor de tweede plaats. Ajax wist met 2-0 te winnen.

Wedstrijdverloop Ajax O15 – FC Utrecht O15:
’45. 1-0 Banel
’50. 2-0 Klaasen

Opstelling Ajax O15:
De Graaff; Camara, Gooijer, Brussee, Aning; Brandes, Chahid, Klaasen; Banel, Rijkhoff, Van Axel Dongen.
Wissels: Setford, Viereck, Chourak, Oughcha, Jansen, Dubois.

Ajax O16

Ajax O16 speelde deze week twee wedstrijden. Maandag werd er met 2-0 verloren van PEC Zwolle O16 en woensdag werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sparta Rotterdam O16. Ajax O16 is daardoor laatste in de competitie geworden na een matige tweede seizoenshelft.