Ajax O9 heeft zondag het Thematoernooi voor Partnerclubs gewonnen. Dit jaar deden, inclusief Ajax O9, 40 clubs mee aan het toernooi.

Elk jaar zet Ajax een ander thema centraal voor de jeugdspelers. Dit jaar was het thema: spelen op verschillende ondergronden. Er werden korte wedstrijdjes afgewerkt in de zaal, op asfalt, op kunstgras en natuurlijk op echt gras. Dit allemaal om het aanpassingsvermogen van de spelers te trainen. “Want op elke ondergrond is de weerstand anders. Dat vereist aanpassingsvermogen van de spelertjes. Op elk veld heb je een andere anticipatie en handeling met de bal nodig. Als je die verschillende ondergronden krijgt aangeboden, krijg je andere prikkels als voetballer. Wij denken dat dat tot betere technische vaardigheden leidt. Ook de manier waarop je met je lichaam in balans moet zijn, wordt op verschillende manieren getest. Vallen of een sliding maken op gras is immers anders dan op asfalt”, laat Casimir Westerveld van de Coaching Academy weten op Ajax.nl.

De finales werden in de middag afgewerkt op kunstgras. Voor de Hoofd Jeugdopleiding van alle clubs was het ook een leerzame middag. “Wij hopen dat na vandaag de Partnerclubs zich bewust zijn dat op verschillende ondergronden trainen, spelers helpt in de ontwikkeling. Wij hebben om die reden halverwege de dag ook de Hoofden Jeugdopleiding van de Partnerclubs met stellingen geconfronteerd. Hieruit kwamen leuke en interessante discussies. Namens Ajax reageerden Percy van Lierop, Patrick Ladru en Corné Groenendijk ook op deze stellingen. Deze hele dag was in elk geval een geslaagde activiteit. Volgend jaar zullen wij een ander thema gaan benadrukken”, besluit Westerveld.

Eindstand van het Thematoernooi:

  1. Ajax O9
  2. Purmersteijn O10
  3. Abcoude O10
  4. WV HEDW O10

De toernooizege werd na afloop op passende wijze gevierd: