Ajax opent binnenkort de besprekingen met Geoffrey Castillion. De negentienjarige spits kan een nieuwe verbintenis tekenen bij de Amsterdamse club. Zijn huidige verbintenis loopt eind juni af.

Vorig jaar werd Castillion in de winterstop even door de toenmalige trainer Martin Jol bij de A-selectie gehaald. De speler van Jong Ajax miste vervolgens het grootste deel van het seizoen door een knieblessure. Sinds zes weken is hij weer fit.

Lorenzo Ebecilio (19), die vorige week tegen RKC Waalwijk zijn eerste doelpunt maakte in het eerste elftal, en Aras Ă–zbiliz staan op het punt bij te tekenen. Eerder werden Rodney Sneijder, Roly Bonevacia en Jody Lukoki langer vastgelegd.

Florian Jozefzoon heeft een nieuwe aanbieding naast zich neergelegd. Hij komt de laatste tijd niet meer aan spelen toe en aarzelt nog.

Ajax gaat tevens, na een eerste gesprek in december, om de tafel met Siem de Jong. Hij kan zijn contract, dat tot medio 2013 loopt, tussentijds en waarschijnlijk met twee seizoenen verlengen.

Trainer Frank De Boer haalde Dario Cvitanich afgelopen weekeinde weer bij de selectie. De Argentijn mocht tegen AZ 22 minuten meedoen.

‘We vonden hem aanvankelijk fysiek niet sterk genoeg’, zegt De Boer tegen Voetbal International. ‘Toen wij vorige week speelden, heeft Dario extra arbeid verricht. Hij doet erg zijn best en heeft zich op de training op een goede wijze laten zien. Als je deze week dan ook nog een spits mist (de verbannen Mounir El Hamdaoui, red.) is het logisch dat hij terugkeert.’

Bron: VI