Ajax heeft het laatste oefenduel voorafgaand aan de voorronde van de Champions League met 2-0 verloren van Olympique Lyon. Na krap een kwartier passeerde Nick Viergever zijn eigen doelman in een poging de bal weg te werken. Een kwartier voor tijd wist de Franse ploeg zelf tot scoren te komen.

Op – letterlijk – een rugbyveld was het Ajax dat de eerste kansjes kreeg, maar het eerste serieuze gevaar kwam van Olympique Lyon. Fekir schoot de bal op de lat. Even later ging de bal wel het doel in, via het been van Viergever. Daarna was Fekir ook nog dicht bij de 2-0, maar die viel niet. Vlak voor rust had Ajax via Van de Beek ook een goede kans, maar de middenvelder wist de bal net niet binnen te glijden.

Na rust waren opnieuw de beste kansen voor Olympique Lyon. Een schiettent resulteerde in opnieuw een bal op de lat. Ajax zette daarna meer druk, maar het was allemaal net niet. Hakim Ziyech verraste doelman Lopez nog even met een afstandsschot, maar in tweede instantie had de keeper beet.

Een kwartier voor tijd moest Benjamin van Leer zich laten vervangen. De doelman was net hersteld van een blessure aan de bilspier en kon nog niet de volle 90 minuten spelen. Zijn vervanger Stan van Bladeren moest al snel vissen. Gouiri schoof de bal behendig achter de goalie.

Opstelling Ajax: Van Leer (73′ Van Bladeren); Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Kluivert (82′ Lang), Dolberg, Younes (64′ Cassierra)