Ajax zag PSV zaterdagavond alweer de achtste competitieoverwinning op rij boeken, dus moest er vandaag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente gewonnen worden om de hoop op de titel nog enigszins levend te houden.

Twente gehavend

Twente trad met een zwaar gehavende selectie aan in de Johan Cruijff Arena. De tegen degradatie vechtende Tukkers moesten een groot aantal basisspelers missen door blessures en schorsingen, waaronder smaakmakers Assaïdi, Jensen en nieuwkomer en oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui. Ook trainer Gert Jan Verbeek moest op de tribune plaatsnemen, nadat hij een rode kaart ontving in de midweekse wedstrijd tegen AZ.

Vroege goal

Ajax schoot uit de startblokken tegen de angstig ogende Twentenaren en sloegen al vroeg toe na een snelle uitbraak via Neres, Van de Beek en afmaker Justin Kluivert, die de bal makkelijk kon intikken. Een monsterscore leek in de maak waarbij Ajax al in de zesde minuut op 2-0 kon komen, maar Donny van de Beek miste de enorme kans door een paar meter van de goal hoog over te schieten. Ajax lanceerde in de eerste tien minuten de ene na de andere aanval richting het doel van de gehavende Twentenaren en de tweede treffer leek niet lang uit te kunnen blijven.

Gelijkmaker

De 2-0 viel echter niet en Ajax ging het iets rustiger aan doen, waardoor Twente wat beter in de wedstrijd leek te komen maar veel gevaar leverde dat niet op. De wedstrijd kabbelde voort tot de rust. Ajax kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit maar echt grote kansen bleven uit. In de de 48ste minuut kreeg Twente opeens een dot van een kans na een glijpartij van Frenkie de Jong. Tighadouini wist het cadeautje echter niet uit te pakken. Ajax probeerde aan te vallen maar acteerde veel te slordig om de beslissing te brengen. Hierdoor bleef Twente hopen op een resultaat en Amsterdam en in de 66ste minuut viel dan ook de gelijkmaker. Veltman liet zich aftroeven door Boere die Tighadouini bediende. De vervanger van Assaïdi wist het net nu wel te vinden.

Strafschop

Ajax leek van slag maar had mazzel dat het een penalty kreeg, nadat Ziyech in het strafschopgebied werd neergelegd. Schöne schoot de strafschop met overtuiging binnen waardoor de marge weer hersteld werd. In de slotfase zette Twente nog even maar Ajax bleef op de been en werd wat een makkelijke middag leek te worden afgesloten met een zwaar bevochten overwinning.