Jan-Arie van der Heijden speelt aankomend seizoen bij Vitesse. De middenvelder werd voor minimaal 300.000 euro verkocht aan de club uit Arnhem. ”Het is snel gegaan”, reageert Van der Heijden over zijn transfer naar Vitesse.”Tegen FC Utrecht zit ik (morgen, red.) al bij de selectie.”

”Ik verlaat Ajax met pijn in het hart, omdat ik daar vanaf mijn dertiende heb gespeeld. Maar Vitesse is een mooie nieuwe stap. Ik wilde worden verkocht. Als je al twee keer eerder bent verhuurd en geen uitzicht hebt op speelminuten, moet je verder kijken.”

Van der Heijden stond ook in de belangstelling van sc Heerenveen, maar hij koos uiteindelijk voor Vitesse, vanwege hoofdtrainer John van den Brom. ”Ik ken hem vanaf de jeugd bij Ajax en dat is een mooie bijkomstigheid. Of eigenlijk een belangrijke factor om voor Vitesse te kiezen”, aldus Jan-Arie van der Heijden in gesprek met De Telegraaf.