Onlangs maakte Feyenoord bekend met Droomparken een nieuwe hoofdsponsor te hebben. Tijd om eens te onderzoeken hoe het staat met de hoofdsponsordeals in de rest van de Eredivisie.

Van alle clubs in de Eredivisie ontvangt Ajax het meeste geld uit de deal met zijn hoofdsponsor. Ziggo betaalt de Amsterdammers jaarlijks zeker 9 miljoen euro, dat kan oplopen tot 11 miljoen euro bij goede resultaten. Verder krijgt het ook nog eens 3 miljoen euro per jaar van ABN Amro wat de jeugdelftallen, het vrouwenelftal en de zaterdagamateurs sponsort.

Concurrent PSV krijgt momenteel zes miljoen per jaar van hoofdsponsor Energiedirect met bonussen tot 1,1 miljoen euro. Het bedrijf stopt echter na dit seizoen als hoofdsponsor van de Eindhovenaren.

Feyenoord ontvangt momenteel 4,5 miljoen euro per jaar met bonussen tot 1,5 miljoen euro van Qurrent, maar strikte dus een nieuwe sponsor voor volgend seizoen. Het bedrijf Droomparken, wat momenteel Vitesse sponsort, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van de Rotterdammers. Naar verluidt zal Feyenoord 6 miljoen euro per jaar ontvangen.

Onlangs kwam Ajax ook met de jaarcijfers naar buiten, waaruit bleek dat de club over de eerste zes maanden van het boekjaar 2018/2019 een netto winst van 20,3 miljoen euro heeft geboekt. De goede cijfers komen voornamelijk door de goede prestaties in de Champions League en de transfersom van Justin Kluivert. Wel zijn de salariskosten, mede door premies, gestegen van 16 miljoen euro naar 41,3 miljoen euro.