Ajax gaat van 4 tot 10 juli op trainingskamp naar het Oostenrijkse Zillertal. Dit zal het eerste trainingskamp zijn in aanloop van het seizoen 2016-17. Ajax zal die week in het Elisabeth hotel overnachten in Mayrhofen.

Een belangrijke reden waarom de Amsterdammers weer naar Oostenrijk gaan, naast dat de plaats voldoet aan de behoeften en de wensen van de club, is de officiële suppliership met Zillertal Tourism. Het samenwerkingsverband met de Oostenrijkse regio start op 1 juli 2016 en loopt tot en met 30 juni 2019. Zillertal zal de komende jaren gastheer zijn van het zomer trainingskamp van Ajax. Daarnaast zal de nieuwe ‘Official Supplier’ met onder andere boarding zichtbaar zijn in de Amsterdam ArenA en op Sportcomplex de Toekomst. Zillertal is een populair gebied voor wintersportvakanties.

Ajax-directeur Edwin van der Sar blij met de nieuwe samenwerking. “Ajax kent een lange geschiedenis met Oostenrijk. We komen er al vele jaren. Nieuw is voor ons de regio Zillertal. Deze regio die onder andere bestaat uit Mayrhofen en Fügen biedt ons veel mogelijkheden voor ons jaarlijkse zomer trainingskamp. We zijn zeer enthousiast over de faciliteiten die Zillertal te bieden heeft. Na een pre-check vanuit onze technische staf werd duidelijk dat de regio Mayrhofen overeenkomt met onze wensen voor het eerste trainingskamp in het seizoen 2016-17. Hotel Elisabeth in Mayrhofen is een perfect hotel en heeft naast een familiaire sfeer ook de noodzakelijke rust. Dat is nodig voor dit trainingskamp, dat de basis moet leggen voor ons verdere seizoen. De technische staf vindt goede trainings- en hotelfaciliteiten erg belangrijk, maar het stemt ons ook tevreden met de fiets naar de trainingsvelden te kunnen. Kortom we zijn blij met het feit dat Zillertal ons wil ontvangen”, laat Van der Sar weten op de officiële website van Ajax.

“Wij zijn de eerste Nederlandse club met een dergelijk partnership en zijn content dat we andere internationale teams uit de Europese competities naar Tirol zullen volgen”, vervolgt de directeur Marketing. “Ajax zal Zillertal in Nederland gedurende het hele voetbalseizoen promoten en Zillertal zorgt op zijn beurt voor de beste pre-season trainingsfaciliteiten. We kijken uit naar een prettige en effectieve samenwerking.”

Ook Gernot Paesold, CEO van Zillertal Tourism, is enthousiast over de samenwerking. “Het is geen toeval dat de professionals van de meest succesvolle Nederlandse club hun zomer trainingskamp in Zillertal invullen. Het zal voor Ajax hier in Zillertal de eerste keer zijn. Met zijn optimale hoogte en de frisse berglucht, biedt de Zillertal-vallei de beste trainingsvoorwaarden. We zijn blij dat Ajax de infrastructuur op voorhand heeft gecontroleerd en het perfect voldoet aan hun wensen en behoeften. Het stadion in het vakantiegebied Mayrhofen ligt ideaal in het midden van de grootse Zillertal-bergen (3.000 meter).”