Leon Bailey wordt opnieuw in verband gebracht met Ajax. De 18-jarige aanvaller flirt al een aantal jaar met de Amsterdammers, maar van een overgang kwam het nooit. Dit kwam mede door het ontbreken van een werkvergunning omdat het talent jonger dan 18 jaar was.

Uiteindelijk vertrok het Jamaicaanse talent, na een stage bij Ajax, in 2014 niet naar Amsterdam, maar naar Trencin (Slowakije). Via AS Trencin belandde hij bij KRC Genk, waar hij tot en met medio 2020 vastligt. Ondanks de langlopende verbintenis sprak Bailey afgelopen week op het Jamaicaanse tv-station CVM weer openlijk over Ajax. Op de website Het Belang van Limburg wordt gesteld dat de Amsterdammers opnieuw geïnteresseerd zijn in het aanvallende talent. “We hebben contact met Ajax. Zij zien in Leon hun volgende nummer negen. Het bod moet alleen wel voldoende zijn voor KRC Genk”, vertelt zijn zaakwaarnemer en tevens stiefvader Craig Butler, die de afgelopen dagen in Amsterdam was.

Het Belang van Limburg stelt ook dat de kans klein is dat Ajax een bod op tafel zal kunnen leggen dat Genk kan overtuigen. Bailey zelf lijkt een overstap wel te zien zitten: “Genk is voor mij een opstap naar de top in Europa. Ik mik hoger, maar het is nog niet zeker dat ik die stap nu meteen zal zetten.”

Update, 11.00 uur: 

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, heeft via Twitter laten weten dat Ajax inderdaad geïnteresseerd was in Leon Bailey. De aanvaller bleek echter te duur te zijn, waardoor de club is doorgeschakeld naar andere opties. Door zijn naam staat dus, voorlopig, een streep.

https://twitter.com/MikeVerweij/status/743366484475318272

Bekijk hier het fragment bij CVM (vanaf minuut 20:00):

http://www.cvmtv.com/videos.php?type=gps#clip=1540094&time=1294.454