Het Deense Ekstra Bladet laat weten dat Ajax maandagavond bij het duel FC Nordsjaelland – FC Midtjylland aanwezig was voor Pione Sisto. De aanvaller van Midtjylland staat al langere tijd op de radar van de Amsterdammers.

Naast Sisto zouden de Ajax-scouts ook nadrukkelijk gekeken hebben naar Emre Mor, een aanvaller van FC Nordsjaelland. Mor werd net als Sisto na 65 minuten spelen gewisseld.

Sisto staat al een tijd in de belangstelling van Ajax, maar heeft tot op heden geen aanbieding gehad. “Ik heb niets gehoord en laat alle opties open”, vertelde de Deen tegenover het doorgaans goed geïnformeerde dagblad Ekstra Bladet.  Ajax kan in het gevecht om de speler rekening houden met concurrentie van een aantal andere clubs: ook o.a. Leceister City en FC Porto hengelen naar de aanvaller.

Emro Mor is een relatief onbekende speler. De 18-jarige aanvaller kwam pas vier wedstrijden uit voor het eerste elftal van FC Nordsjaelland. Engelse media meldden een aantal maanden geleden al dat Ajax interesse zou hebben in het talent. Ook clubs als Manchester United, Manchester City, Arsenal en Liverpool zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van Mor. De Deense aanvaller met Turkse roots ligt echter tot medio 2019 vast bij FC Nordsjaelland.

Klaus Egelund, journalist van Ekstra Bladet vertelt aan Ajax1.nl: “Mor is een revelatie tot nu toe. Erg snel, technisch begaafd en gretig om te schieten. Het is nog vroeg, maar hij lijkt een van de meest interessante jonge spelers te zijn sinds Sisto.”