Wanneer Erik ten Hag er dit seizoen niet in slaagt een prijs te pakken met Ajax, zou het zomaar kunnen dat de trainer zijn spullen moet pakken. Het zou zomaar kunnen dat de Amsterdammers met Alfred Schreuder zijn opvolger in dat geval al in huis hebben.

Ajax wees onlangs een bod van een miljoen euro van RB Leipzig op de huidige assistent-trainer resoluut af. “Is Schreuder de beoogde opvolger van Erik ten Hag als de tukker dit seizoen geen prijs wint?”, vraagt Valentijn Driessen zich in De Telegraaf af. ”Iedere club die ‘nee’ zegt tegen een afkoopsom van een miljoen euro van RB Leipzig voor een assistent-trainer, denkt dat zo iemand meer kan dan tweede viool spelen.”

De journalist benadrukt dat Schreuder een sterke indruk maakt in Amsterdam. ”Hij omarmt de voetbalvisie van Ajax, staat open voor doorstroming van eigen jeugd en kan goed met jeugdspelers overweg zoals het grote talent Gravenberch. Bovendien raakt hij de juiste snaar bij de spelersgroep in het algemeen en de ervaren Tadic en moeilijke Ziyech in het bijzonder.’