Terwijl de meeste mensen afgelopen zomer rekening hielden met een vertrek van veel basisspelers, wist Ajax de selectie nagenoeg intact te houden. Op de aandeelhoudersvergadering liet Marc Overmars zaterdag weten dat een speciale video die Ajax maakte hieraan heeft bijgedragen.

De video werd getoond aan André Onana, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, David Neres, Justin Kluivert en Kasper Dolberg. Overmars: “Toen we het filmpje maakten, was het idee erachter: we moeten laten zien dat we die jongens willen houden. We willen Europese finales spelen en winnen. We hebben ‘m gespeeld, maar niet gewonnen. We willen kampioen worden en in Europa opnieuw zover mogelijk komen.”

“We koppelden de huidige talenten aan een idool uit het verleden: De Ligt en Hulshoff, Dolberg en Zlatan. De jongens vonden het prachtig en wij vonden het ook prachtig”, vervolgt Overmars. “Het kan een beetje helpen, maar of het echt heeft geholpen? Dat laat ik even buiten beschouwing.”

De directeur voetbalzaken zegt dat ze bij één speler ‘een heel ongemakkelijk gevoel’ kregen, doelend op Justin Kluivert, die naar AS Roma vertrok. “Dan krijg je een beetje wat er in die maanden is gebeurd. Het waren moeilijke maanden, maar we hebben ons best gedaan om die jongens te overtuigen en samen door de voorronde te komen.”