Ajax sluit niet uit dat het, na afloop van het contract in 2026 dat de club met de Amsterdam Arena heeft, verhuist naar een ander stadion. Ajax laat onderzoeken waar het mogelijk terecht zou kunnen. Directeur Rutger Arisz vertelt in gesprek met Ajax Life dat de verhuizing naar een nieuw onderkomen in principe niet het doel is. “Maar als we een andere locatie overwegen, moeten we dat binnen anderhalf jaar wel beslissen.”

De kans dat de Amsterdammers de de Johan Cruijff ArenA dan ook werkelijk lijken te gaan verlaten lijkt dan ook niet groot te zijn. Toch wil Arisz de mogelijkheid niet bij voorbaat uitsluiten: “Wij moeten naar onze eigen toekomst kijken. Wat willen we onze supporters en sponsors bieden? Kunnen we onze sportieve ambities in het huidige stadion verwezenlijken?”

Een langer verblijf in het huidige stadion heeft wel de voorkeur: “Het is ook een hoop gedoe. Als het in het huidige stadion kan, moeten we dat natuurlijk gewoon doen. Het is op dit moment ook zeker geen onderwerp waarmee we de degens kruisen met de Amsterdam ArenA”, verklaart Arisz. “Al staan zij natuurlijk niet in de kou als we wel ergens anders heen zouden gaan. De huidige grond heeft veel waarde en misschien willen ze wel participeren.”