Marco van Basten is door de Raad van Commissarissen van Ajax benaderd om technisch directeur te worden. De Raad van Commissarissen, waarin ook Johan Cruijff zitting heeft, ziet in Van Basten de ideale technische baas van de landskampioen.

Van Basten zou wel oren hebben naar de functie, maar of hij er daadwerkelijk op ingaat, is niet bekend. Dit heeft analist Ton Ojers zondagmiddag gemeld in het televisieprogramma Noord-Holland Sport van RTV Noord-Holland. “Deze week wordt zeer waarschijnlijk bekend dat Marco van Basten de nieuwe technisch directeur, niet algemeen directeur maar technisch directeur wordt van Ajax. ”

De keuze voor van Van Basten is verrassend, vooral omdat Johan Cruijff betrokken is bij de mogelijke aanstelling van de ex-aanvaller. Drie jaar geleden kwamen de twee met elkaar in aanvaring over de hervorming van de jeugdopleiding. Van Basten was in het seizoen 2008/2009 al technisch directeur van Ajax, hij vervulde die rol samen met het trainerschap van de Amsterdamse club. De naam van Van Basten, ex-bondscoach, is niet eerder genoemd als mogelijk technisch directeur.