Ajax heeft op het allerlaatste moment geprobeerd de arbitragezaak tegen Hans van der Zee te voorkomen. De Amsterdamse club bood de op non-actief gestelde hoofdscout eerst dertigduizend euro, verdubbelde dat later tot zestigduizend euro, waarna daar dinsdag nog eens vijftigduizend euro bovenop opkwam per 1 mei. Hoewel het bedrag twee keer de ‘kantonrechtersformule’ is, weigerde Van der Zee. 

Het betrof overigens geen formeel voorstel, maar Ajax polste Van der Zee hoe hij hier tegenover stond. De advocaat van Van der Zee, Harro Knijff, hield zich op de vlakte over het initiatief van Ajax. „Over de inhoud van schikkingsonderhandelingen mag ik niets zeggen. Dat is iets tussen advocaten.”

Hoe dan ook is het een opmerkelijke actie van Ajax, dat daarmee min of meer schuld bekent. Volgens diverse bronnen meldde algemeen directeur Rik van den Boog in de ledenraad, dat Van der Zee op staande voet was ontslagen, omdat er ‘ernstige dingen’ hadden plaatsgevonden. Commissaris Joop Krant en Van den Boog verzekerden de leden toen dat het ontslag van Van der Zee de club geen euro zou kosten.

Tijdens de arbitragezaak eiste Van der Zee gisteren dat hij kan terugkeren in zijn functie terwijl Ajax ontbinding wilde van het arbeidscontract.

Bron: Telegraaf     Foto: afdb – Oscar