Niet alleen op het veld gaat het de laatste tijd goed met Ajax, ook op de beurs behaalt de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland goede resultaten. Zo goed, dat het Ajax-aandeel gepromoveerd is naar de ‘hogere divisie’, de smallcap-index. Dit meldt RTLZ.nl.

Net als in het voetbal is de beurs opgedeeld in een soort divisies. De 25 grootste fondsen komen terecht in de ‘Eredivisie’, de AEX-Index. De nummers 26 tot en met 50 komen uit in de midcap, de nummers 51 tot en met 75 in de smallcap-index. De rest ‘speelt’ in de lokale markt, de divisie waarin Ajax sinds de beursgang in 1998 verbleef.

De promotie naar de smallcap-index heeft als gevolg dat Ajax zichtbaarder wordt voor beleggers. De koers van de Amsterdamse club bereikte op 28 april, twee dagen voor de eerste ontmoeting met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League, een recordhoogte met 24,70 euro per aandeel. Na de 2-3 nederlaag in de return daalde de koers weer flink, maar staat nog altijd op zo’n 18 euro.

Iedere drie maanden wordt de samenstelling van de AEX-, midcap- en smallcap-index bijgewerkt. Mochten de resultaten op het veld de komende tijd weer tegenvallen, zal dit waarschijnlijk ook weer doorwerken op de beurs en loopt Ajax het risico weer uit de smallcap-divisie te degraderen.