Ajax heeft gereageerd op de uitlatingen van Shota Arveladze in De Telegraaf. Hierin vraagt de Georgische ex-Ajacied zich openlijk af of ‘dit de club is waarvan hij heeft gehouden’. De reden hiertoe is een bedrag van 350.000 euro, dat de huidig coach van Kayserispor aan de club nog moet betalen. De club is het niet eens met de uitlatingen en vindt dat het de normaalste zaak van de wereld is.

“Ajax en Shota hebben dezelfde mening rondom deze zaak, al jarenlang.” aldus een persvoorlichter van de Amsterdamse club. “De Hoge Raad denkt daar echter anders over en heeft loonbelasting in rekening gebracht.” Deze loonbelasting dient door de werknemer betaald te worden, zoals bij iedereen in Nederland. “De fiscus heeft dit bedrag bij ons opgehaald en wij verhalen het bij de werknemer.”

“We hebben het in de dagen rondom de beslaglegging contact met hem gelegd. Zo brachten we hem op de hoogte van wat we gingen doen, dat vonden we wel zo netjes.” De woordvoerder is dan ook zeer verbaasd over de berichten. “Dat contact hebben we niet alleen gelegd omdat hij een gewaardeerde ex-Ajacied is, maar ook veel mensen bij ons goed contact hebben met hem. Daarnaast doet hij regelmatig mee met ‘Lucky Ajax'”