De Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid staat woensdagavond onder leiding van de Pool Szymon Marciniak. In de knock-outfase maakt de VAR zijn intrede in de Champions League.

Marciniak zal geassisteerd worden door zijn landgenoten Pawel Sokolnicki en Tomasz Listkiewicz, Tomasz Musial is vierde official en Pawel Gil en Pawel Raczkowski zullen de VAR bemannen.

Marciniak floot een keer eerder een wedstrijd van de Amsterdammers. In 2017 stuurde hij Nick Viergever met rood van het veld, tijdens de tweede ontmoeting met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. Ondanks een 3-1 nederlaag plaatste Ajax zich toch voor de finale.

Een ander opvallend feitje is dat de Pool al vier keer een duel van Real floot. Hiervan wist ‘de Koninklijke’ er echter maar één te winnen.

Update 11 februari 21.15

Niet Szymon Marciniak zal woensdag het duel tussen Ajax en Real Madrid fluiten, maar Damir Skomina. De Poolse scheidsrechter kampt met een blessure, daarom wordt hij vervangen door Skomina. Ook Skomina is overigens een oude bekende van Ajax, hij floot de Europa League finale in 2017.

Ook in 2010/2011 floot Skomina al eens een duel tussen Real Madrid en Ajax.