Ajax vertrekt vandaag (vrijdag) naar China waar de selectie een week lang zal verblijven. Op de website van Ajax is het programma van de trip bekendgemaakt.

Gedurende de week zullen er verschillende activiteiten zijn vooral voor de Ajax-sponsoren Adidas, CST en Le Sports. Verder kunnen Chinese fans ook openbare trainingen bezoeken.

Programma

Zaterdag 14 mei
Training met hele team van 14:00 – 15:00 uur op Football Complex Element Beijing. Daarna vanaf 15:30 nog een mogelijkheid met spelers op de foto te gaan en handtekeningen te scoren.

Zondag 15 mei
Training met een gedeelte van het team van 14:00 – 15:30 uur op Football Complex Element Beijing. Aansluitend is er een mogelijkheid met spelers op de foto te gaan en handtekeningen te scoren.

Dinsdag 17 mei
Openbare training in Olympisch Stadion Shenyang 14:15 -15:15 uur

Woensdag 18 mei
Oefenwedstrijd Liaoning Whowin FC – Ajax in het Olympisch Stadion in Shenyang. De aftrap is om 20:00 uur (14:00 uur Nederlandse tijd).

Selectie

De spelersgroep die naar China afreist bestaat uit 18 spelers. Arek Milik ontbreekt omdat hij op dit moment geniet van een korte vakantie. Over een kleine week zal de topscorer van Ajax zich moeten melden bij het Poolse nationale elftal met het oog op het EK. Verder ontbreken ook Andre Onana, Vaclav Cerny (Tsjechie U21) en Thulani Serero (Zuid-Afrikaanse elftal).

De selectie voor de trip naar China:

Jasper Cillessen
Ricardo Van Rhijn
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Riechedly Bazoer
Viktor Fischer
Daley Sinkgraven
Davy Klaassen
Amin Younes
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Donny van de Beek
Diederik Boer
Mitchell Dijks