Ajax is van plan om Standard Luik op te laten draaien voor de schade die de Belgische supporters hebben toegebracht aan de Amsterdam ArenA, zo meldt De Telegraaf. Voor de wedstrijd staken zij namelijk vuurwerk af en gooiden fakkels naar beneden.

De algemeen directeur van Ajax, Dolf Collee, zei na afloop van de wedstrijd al dat er waarschijnlijk ‘een gepeperde rekening’ richting Luik zal gaan. De club voert daar nog overleg over met de UEFA, dus het is afwachten hoe daar gereageerd gaat worden.

De fans uit Luik lieten zich van hun slechtste kant zien in de Amsterdam ArenA. Zo gooiden zij fakkels in Ajax-vakken waar veel jonge kinderen op de tribunes zaten. Een andere fakkel kwam precies in een groep mensen terecht. Een supporter van de Belgische club liep zelf brandwonden op. Ook na afloop was het nog onrustig rondom de ArenA.

Update 1 oktober

De schade in en rondom de Amsterdam ArenA blijkt 45.000 euro te zijn, aldus AT5. Er werd onder andere een toiletruimte vernield, doordat een fakkel in een prullenbak werd gegooid. De brandweer moest ingrijpen. Acht Belgische fans werden inmiddels aangehouden.