Nadat de eerste wedstrijd onder Ten Hag, tegen het Deense Lyngby, succesvol met 5-1 werd afgesloten stuurde Ten Hag in de tweede oefenwedstrijd van zaterdag tegen MSV Duisburg zijn tweede keuze het veld in. Max Wöber en Amin Younes, in de eerste seizoenshelft nog vaak basisklant, waren misschien wel de opvallendste namen in het B-elftal, dat verder voornamelijk uit spelers uit spelers van Jong Ajax bestond.

Eigen doelpunt

Duisburg, dat uitkomt in de 2. Bundesliga, hield zich lange tijd prima staande tegen de zeer slordige Ajax-reserves, die zich maar weinig raad wisten met de bal. In de 22ste minuut kwamen de Duitsers zelfs op voorsprong, toen Deyovaisio Zeefuik zijn eigen keeper Kostas Lamprou op onhandige wijze passeerde. Kort daarvoor had Dennis Johnsen voor het eerste gevaar van de Amsterdammers gezorgd, door de bal op de lat te schieten.

Slecht

Aan de andere kant van het veld bleef de Nederlandse doelman Mark Flekken makkelijk overeind tegen de Ajacieden, die vooral bleven uitblinken in mislukte passes, slechte aannames en knullig balverlies. Het rustsignaal kwam kwam dan ook als een welkom geluid voor zowel de spelers als toeschouwers.

Tweede helft

In de tweede helft kwam ook Duisburg met een elftal van wisselspelers het op veld maar aan het spelbeeld veranderde in eerste instantie weinig. Siem de Jong kreeg plotseling een open schietkans, na afleggen van Casierra. De routinier schoot echter recht op de keeper.

Penalty

In de 74ste minuut kreeg Ajax een twijfelachtige penalty tegen, nadat Lamprou een overtreding maakte. De keeper, die als een van de weinige Ajacieden wel een behoorlijk niveau haalde, stopte de strafschop echter knap.

Gelijkmaker

In de 78ste minuut werd het dan toch op  fraaie wijze gelijk. Siem de Jong stuurde invaller Noa Lang weg, die een goede voorzet afleverde op Kaj Sierhuis, die de bal kon inlopen. Het doelpunt leek voor een kleine opleving de jonge ploeg energie te geven om toch nog wat van de wedstrijd te maken, wat een aantal kansjes opleverde maar er werd niet meer gescoord.