Ajax haalde Lisandro Martínez afgelopen zomer voor de verdediging, maar werd al snel op het middenveld geposteerd door Erik ten Hag. Daar weet de Argentijn zich steeds meer te onderscheiden. Ajax-watcher van Voetbal International Marco Timmer gelooft dat Martínez zelfs in staat is op termijn het gemis van de vertrokken Frenkie de Jong op te vangen.

‘Hoewel het volstrekt andere types zijn en Ajax dit seizoen anders voetbalt dan in het zo succesvolle vorige seizoen, is Martínez op termijn wel een speler die de loodzware erfenis van Frenkie de Jong kan dragen. Hij vult de rol van controlerende middenvelder alleen anders in’, trekt Timmer de vergelijking.

‘De Argentijn kan zich net als De Jong prima onder de druk uit voetballen, hij raakt niet in paniek, maar hij zoekt, in tegenstelling tot zijn voorganger, de drukte niet op. Als Martínez aan de bal komt, moet hij het hebben van snelle en directe passing. Dat is een ander type spel, maar als verdeel-station vult de nieuwe controlerende middenvelder het goed in.’