Het nieuws dat Martin Jol de nieuwe manager van Fulham is geworden zal bij Ajax met hoopvolle verwachtingen zijn ontvangen. Mounir El Hamdaoui zou namelijk zijn oud-trainer wel eens kunnen volgen en een vertrek naar de Londense club is dan ook niet ondenkbaar.

Mounir El Hamdaoui werd afgelopen zomer door Jol naar Ajax gehaald, maar het huwelijk tussen de Marokkaan en de Amsterdamse club was geen succes. Waar de aanvaller onder Jol nog een basisplaats had en met enige regelmaat schitterende doelpunten maakte, ging het mis toen Frank de Boer het roer van Jol overnam in december. De relatie tussen De Boer en El Hamdaoui is erg broos en de Ajacied wist zich in korte tijd onmogelijk te maken.

Ajax hoopt een kleine vijf miljoen euro te ontvangen voor El Hamdaoui en dit geld zal dan gebruikt kunnen worden om een nieuwe spits te kopen. Kolbeinn Sigthórsson was lange tijd dé kandidaat om de spitspositie bij de Amsterdammers in te vullen, maar het gat tussen het geboden geld van Ajax en het gevraagde geld van AZ is erg groot. AZ zou een bedrag van boven de zes miljoen euro verlangen voor haar speler, terwijl Ajax niet verder wil gaan dan drie miljoen aangezien Sigthórsson nog maar een jaar onder contract staat.

Door de moeizame onderhandelingen met AZ heeft Ajax zijn pijlen nu gericht op Tim Matavz. De speler van FC Groningen zag onlangs een transfer naar Napoli afketsen en sprak naderhand de hoop uit bij Ajax aan de slag te mogen. De vraagprijs voor Matavz is met zeven miljoen euro wel een stuk hoger dan die van Sigthórsson, maar Ajax zou dit als een minder risicovolle investering zien doordat Matavz al verder is in zijn ontwikkeling als voetballer.