Aad de Mos liet zich voor de winterstop diverse malen kritisch uit over Hakim Ziyech, onder meer door te zeggen dat je met de 26-jarige spelmaker ‘geen kampioen wordt’. De de trainer in ruste is inmiddels echter 180 graden bijgedraaid.

“Ik vónd ook dat hij te veel zijn mannetje liet lopen. Maar ik moet een diepe buiging voord die jongen maken”, aldus De Mos in het Algemeen Dagblad. “Hij heeft de knop omgezet en is één van de aanjagers van dit elftal geworden. Als de vedette van de ploeg bepalend is bij het druk zetten, dan weet je dat het goed zit. Dat hebben trainer Erik ten Hag en zijn staf perfect gedaan.”

De Mos gaat zelfs verder door te zeggen dat de Marokkaan symbool staat voor het huidige Ajax. “Bij Utrecht was er eentje die aardig liep te schoppen, dat was Bazoer. Die werd door Ziyech even op de figuurlijke sintelbaan gekegeld. Een paar minuten later geeft hij een geweldige pass op Huntelaar. Dan is het plaatje wel compleet, hè.”

De Mos vind dan ook dat Ajax moet proberen Ziyech binnenboord te houden, door zijn salaris ‘nog een keer te verdubbelen’. De stilist zelf adviseert hij niet zomaar te vertrekken uit Amsterdam. “Alleen als de echte top komt, dus Real, Manchester City of Barcelona, zou ik gaan als ik hem was.”