© Proshots

David Neres viel afgelopen zondag erg goed in tegen VVV Venlo. De Braziliaan had goede acties in huis en zorgde bovendien met een heel fraai doelpunt voor de 0-2. De afgelopen week heeft Marcel Keizer met de aanvaller gesproken in het bijzijn van Wamberto. “Hij scoorde niet alleen een mooie goal, maar maakte ook hele goede loopacties in de diepte. Dat willen we graag, omdat we met Amin iemand hebben die graag in de bal komt. Dan heb je diepte nodig aan de andere kant. Dat heeft hij uitstekend gedaan. Daar maakt hij onder andere ook die goal uit. Omdat we met twee spitsen speelden heeft hij ook veel werk aan de binnenkant moeten doen. Dat heeft hij goed gedaan, dus hij kan zeker terugkijken op een goede invalbeurt”, spreekt Keizer lovend over Neres tegenover Ajax TV.

De hoofdtrainer is de afgelopen week met Neres in gesprek gegaan om hem zo goed mogelijk op zijn plek te laten voelen. “De communicatie verloopt moeizaam, daarvoor hebben we nu Wamberto ingeschakeld. Hij was vorige week op het trainingsveld met hem om hem dingen aan te geven, duidelijk te maken en te praten. We zijn ook samen met Wamberto en Neres in gesprek gegaan, zodat we in het Portugees al die dingen aan hem duidelijk konden maken wat we van hem verwachten. Gewoon puur om die jongen zo veel mogelijk zelf de kans te geven om goed te gaan voetballen, want uiteindelijk gaat het daarom. Je kan een jongen wel weghalen uit Brazilië en kijken hoe goed hij is, maar je kan hem ook helpen. En dat lijkt me nou precies de bedoeling van zo’n aankoop. Dat je hem helpt om naar zijn niveau toe te groeien. Ik denk dat dat iets heel normaals is en daar zijn we de laatste weken mee bezig.”

“Het gaat er nu nog niet per se om dat we direct dingen terugzien, maar het heeft hoe dan ook geholpen. Aandacht geven aan een speler, dat helpt. In dit geval is het voor David lekker om in zijn eigen taal dingen terug te kunnen zeggen. Dat is voor iedereen moeilijker als je het in gebroken Engels moet doen bijvoorbeeld. Dat zullen we ongetwijfeld vaker gaan doen als hij dat prettig vindt. We zullen alle opties na gaan om dit soort jongens zo goed mogelijk te laten functioneren en zo goed mogelijk te laten voelen.”