Diverse media meldden afgelopen week dat Ajax verregaande interesse heeft in Martin Ødegaard. De vraagprijs van de middenvelder van Real Madrid, die momenteel op huurbasis uitkomt voor Vitesse, zou liggen op zo’n 20 miljoen euro.

De vraagprijs voor de 21-jarige Noor geen probleem moeten zijn, zo meent Hans Kraay jr. De verwachting is dat door de verkoop van spelers de kassa in Amsterdam fljnk gaat rinkelen deze zomer. “Daarom schrikt Ajax niet van de twintig miljoen die Real Madrid gaat vragen”, aldus Kraay bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Hakim Ziyech is een van de spelers van wie verwacht wordt dat hij zal gaan vertrekken bij Ajax en Ødegaard is in beeld als zijn mogelijke vervanger. “Ze willen hem nu gaan verkopen. Daarom volgen ze hem op alle facetten heel intensief: zou hij onze nummer tien kunnen zijn en maakt hij genoeg goals?”

Ook het drietal Guus Til, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs van AZ wordt volgens Kraay jr. nauwlettend in de gaten gehouden door Ajax. “Ik denk dat Ajax ook kijkt naar of spelers als Koopmeiners Frenkie de Jong zouden kunnen vervangen. Dat denk ik niet, maar daar kijken ze naar. Als het in Nederland niet te halen is, dan moeten ze de grens over om subtoppers uit het buitenland te halen.”