Ajax gaat een zware zomer tegemoet. Volgens diverse Engelse media hebben verschillende Britse topclubs een aantal Ajacieden op het oog en zijn bereid om flink in de buidel te tasten.

Maarten Stekelenburg verkast zo goed als zeker naar Manchester United. Sir Alex Ferguson ziet in de goalie de natuurlijke opvolger van Edwin van der Sar en wil tot 14 miljoen euro gaan voor de keeper. Arsenal heeft verregaande interesse in Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en Christian Eriksen. Die laatste staat overigens ook nadrukkelijk in de belangstelling van Liverpool.

Van der Wiel heeft een prijskaartje van 17 miljoen euro om zijn nek hangen, terwijl Vertonghen 12 miljoen moet kosten. Ajax is geenszins van plan om Eriksen te laten gaan, maar zowel Arsenal als Liverpool zijn bereid om 15 miljoen euro voor het Deense talent neer te leggen.

Mounir el Hamdaoui vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Fulham en levert de Amsterdammers 6 miljoen op. Eyong Enoh staat open voor een avontuur bij Newcastle United en mag voor een bedrag van 4 miljoen de Arena verlaten. Van de eventuele 68 miljoen euro aan opbrengsten mag trainer Frank de Boer ruim de helft uitgeven.

Sport bericht dat Seydou Keita door Barcelona wordt geslachtofferd om de komst van Cesc Fàbregas mogelijk te maken. De Catalanen mogen komende zomer 45 miljoen euro uitgeven en dat is niet voldoende om de aanvoerder van Arsenal over te nemen. Juventus heeft al interesse getoond in Keita. Voor minder dan 12 miljoen euro mag de alleskunner niet uit Barcelona vertrekken.

Internazionale haalde in januari Giampaolo Pazzini op en denkt voor de zomer aan Carlos Tévez, Neymar en Didier Drogba. Dat heeft Bayern München aan het denken gezet, aldus TZ. Louis van Gaal is al een tijdje gecharmeerd van Goran Pandev en wil bekijken of het mogelijk is om de Macedonische spits naar Beieren te halen. De 27-jarige Pandev speelt nu een jaar voor Inter, nadat hij overkwam van Lazio.

A Bola schrijft dat Carlos Queiroz over enkele dagen wordt gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Iran. De voormalig rechterhand van Sir Alex Ferguson werd ook met Trinidad & Tobago in verband gebracht, maar de Midden-Amerikanen schrokken van zijn financiële eisen. Queiroz was voor het laatst werkzaam als keuzeheer van Portugal en kreeg enkele maanden geleden zijn congé.

 Tekst: Sport1          Foto: afdb.nl – BJMa