Ajax zag deze zomer onder meer Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Daley Sinkgraven vertrekken. Daartegenover staat de komst van onder anderen Quincy Promes, Razvan Marin en Lisandro Martínez en mogelijk komt Edson Álvarez hier nog bij. Ook al zou er niemand meer vertrekken, vindt Erik ten Hag niet dat zijn selectie ‘klaar’ is.

De trainer van de Amsterdammers meent dat de landskampioen altijd zijn ogen moet openhouden. “Nee, als Ajax moet je altijd op zoek naar betere spelers”, aldus de Ten Hag in De Telegraaf. “Als we ergens anders een betere speler tegenkomen, dan proberen we die te halen. Er kan nog van alles gebeuren tot 1 september. Op meerdere manieren. Maar als we nog iets tegenkomen, waardoor we ons kunnen versterken dan vind ik dat Ajax alert moet zijn en daarop in moet springen. Op het moment dat je beter kunt, moet je dat doen.”

Toch is de oefenmeester blij met de huidige selectie. “De groep staat er goed op, maar we moeten nog wel verbeteren, in alle facetten”, aldus Ten Hag in het Algemeen Dagblad. “Natuurlijk was het een geweldig seizoen, maar dat is verleden tijd. Dat is het eerste punt waar we dagelijks op hameren. Het mentale aspect. Winnen moet de maatstaf zijn voor de spelers, een way of life. Dat moeten wij niet alleen elke dag van hen eisen, maar ook onderling. Daar zijn we scherp op.”