Ajax heeft in Shenyang de laatste wedstrijd onder leiding van trainer Frank de Boer met 0-2 gewonnen. In het Olympisch Stadion zorgden Veltman en een eigen goal voor de doelpunten.

Ajax was heer en meester tegen de Chinese laagvlieger. In de beginfase van de eerste helft waren El Ghazi, Schöne (2x) en Bazoer dicht bij een treffer. In de negentiende minuut lukte het Veltman wél om de doelman te passeren. Een afgeslagen hoekschop werd opgevangen door Gudelj, die vervolgens op doel probeerde te schieten. Halverwege het schot veranderde Veltman de bal met zijn hoofd van richting waardoor de doelman kansloos was: 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren El Ghazi, Bazoer en Younes (2x) dicht bij de 2-0, maar het lukte niet om de score verder uit te breiden. Tot dusver was Ajax nog geen enkele keer in de problemen gekomen. Vlak voor rust kreeg Tete, na een harde overtreding, zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moesten de Amsterdammers verder met tien man.

Ook in de tweede helft hield Ajax, zelfs met tien man, vrij eenvoudig stand. Een poging van veertig meter en een schot in de handen van Cillessen waren de enige gevaren van Liaoning. Ajax werd daarentegen ook niet heel kansrijk. El Ghazi was met een goede actie en een schot nog het dichtst bij een tweede treffer. Uiteindelijk viel dat tweede doelpunt ook, ver in de tweede helft.  Een vrije trap werd snel genomen, waarna wissel Van de Beek de bal strak voorgaf en invaller Van der Hoorn de bal via een Chinese verdediger in het doel tikte. In de slotminuut van de wedstrijd was Van der Hoorn alsnog heel dicht bij zijn doelpunt. De centrale verdediger mistte echter in vrijstaande positie het doel volledig.

Met de 0-2 overwinning sluit Ajax het seizoen, de Chinese trip én het tijdperk De Boer met een toch nog redelijk positief gevoel af.

Liaoning Whowin FC – Ajax 0-2 (0-1)
’19. 0-1 Veltman
’84. 0-2 Eigen doelpunt

Opstelling Ajax:
Cillessen (‘61. Boer); Tete, Veltman, Viergever, Riedewald (’61. Dijks); Bazoer, Klaassen (’45. Van Rhijn), Gudelj; Schöne (’45. Sinkgraven), El Ghazi (‘61. Van de Beek), Younes (’45. Van der Hoorn).