Ajax heeft de eerste wedstrijd onder Erik ten Hag eenvoudig weten te winnen. Tegen het Deense Lyngby werd het 5-1.

Arbitrage

Het duel begon drie kwartier later dan gepland, omdat de scheidsrechter vlak voor de aftrap plotseling werd weggeroepen door de Portugese bond. De zoektocht naar een nieuwe scheidsrechter en grensrechters duurde even. Uiteindelijk werd er afgetrapt, met Carlo l’Ami in de eerste twintig minuten als grensrechter.

Ziyech

Het oponthoud deerde Ajax echter niet, het pakte al snel de leiding. Met een fraai afstandsschot krulde Hakim Ziyech de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Ziyech maakte een sterke indruk. Hij zette ook Huntelaar een paar keer goed voor de keeper, maar de spits kwam niet tot scoren. De tweede goal was voor Donny van de Beek, die de rebound van een schot van Justin Kluivert binnen tikte.

Counter

Lyngby wist voor rust nog wel terug te komen in de wedstrijd. Uit een counter maakte Lyngby de 2-1. Onana raakte de bal nog wel met de vingertoppen, maar wist de 2-1 niet te voorkomen. De marge was echter al snel weer 2, omdat Huntelaar dit keer wel raakt schoot.

Kansen voor Lyngby

Vlak na rust was Lyngby opnieuw dichtbij de aansluitingstreffer. Een pegel van een vrije trap vanaf 20 meter afstand werd door Onana knap gepareerd. Even later kreeg Lyngby een nog grotere mogelijkheid: het kreeg een penalty na een overtreding van Tagliafico. De penalty belandde echter op de lat. Een kwartier later kregen de Denen nóg een mogelijkheid. Plotseling belandde de bal op de onderkant van de lat, maar hij ging er niet in.

Ajax loopt verder uit

Lyngby profiteerde niet van de vele mogelijkheden. Het was uiteindelijk Ajax dat opnieuw tot scoren kwam. Wederom verrichte Ziyech goed werk door de aanval op te zetten en Kluivert weg te sturen. De buitenspeler legde breed op Ziyech, die vervolgens afrondde. Ajax liet het daar niet bij en even later maakte ook Van de Beek zijn tweede goal van de middag.

Na de 5-1 vond Ajax het wel welletjes en was er niet heel veel meer te beleven in Albufeira.