Ajax heeft zondagmiddag met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. In de eerste thuiswedstrijd van 2017 scoorden Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Kasper Dolberg voor het team van Peter Bosz.

Bij Ajax maakte Justin Kluivert zijn basisdebuut. De talentvolle aanvaller mocht al twee keer invallen in het eerste van Ajax en kreeg met het oog op het naderende vertrek van Anwar El Ghazi het vertrouwen van Peter Bosz. Kluivert, die ook voor het eerst in de Amsterdam ArenA speelde, betaalde dat direct uit. De aanvaller viel op door mooie acties, zowel verdedigend als aanvallend. Na twee minuten moest de ADO-verdediging al aan de handrem trekken. Het moest de vlotte Kluivert onreglementair afstoppen. Scheidsrechter Nijhuis durfde de bal echter nog niet op de stip te leggen.

De ploeg van Bosz was in de beginfase oppermachtig. Het liep keer op keer heel eenvoudig door de laatste linie van de bezoekers heen. Na elf minuten zette Kasper Dolberg Hakim Ziyech één op één met doelman Setkus. De middenvelder faalde niet en rondde beheerst af. De Amsterdammers creëerden veel mogelijkheden en waren een aantal keer heel dicht bij de tweede treffer. Kasper Dolberg schoot hard op de paal, Amin Younes schoot over, Viergever raakte de lat en Ziyech krulde de bal net langs de kruising. De 2-0 kwam uiteindelijk op naam van Lasse Schöne. De middenvelder, die vorige week nog fantastisch scoorde in en tegen Utrecht, schoot een vrije trap heerlijk in de bovenhoek.

In de tweede helft kwam ADO er heel af en toe dreigend uit. Echt in gevaar kwam de voorsprong van Ajax niet. De thuisploeg ging op zoek naar meer doelpunten. Bijna werd die op formidabele wijze gemaakt. Kasper Dolberg kreeg de bal van Ziyech, nam hem met zijn borst aan en omhaleerde vervolgens spijkerhard de bal op de lat. De Amsterdammers werden keer op keer gevaarlijk maar wisten het net niet te vinden. Onder andere Younes (naast), Sinkgraven (mooie solo), Viergever (over), Ziyech (vrije trap) en opnieuw Dolberg (schot uit moeilijke hoek) namen het Haagse-doel onder vuur. Een kwartier voor tijd kwam eindelijk het derde Amsterdamse doelpunt op het scorebord te staan. Een hoekschop van Ziyech werd doorgekopt door Klaassen en binnen geschoten door Kasper Dolberg, die daarmee zijn seizoenstotaal bracht op negen doelpunten.

Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd voor Ajax op het programma. De Amsterdammers brengen dan op zondag een bezoek aan Kerkrade.