© Proshots

Ajax nam het vanavond in de eigen Johan Cruijff ArenA op tegen Willem II. De Tilburgers staan 13e, maar de ploeg van trainer Adrie Koster heeft met Daniel Crowley, Fran Sol en Donis Avdijaj een sterk voetballende voorhoede. En Willem II wil in Amsterdam nog weleens verrassend uit de hoek komen. Vooraf was het dus waken voor onderschatting. Tevens was het de terugkeer van Vurnon Anita op het oude nest, al was het dit keer niet in een Ajax-tricot.

Ranglijst

Met de wetenschap dat PSV voor de 11e keer op rij 3 punten wist te pakken liepen de Ajacieden het veld op. Het gat is voor 90 minuten 8 punten met de koploper uit Eindhoven, maar gelukkig wist Ajax de schroom makkelijk van zich af te spelen door de 3 punten in eigen huis te houden. Aan de ranglijst is er dus weinig veranderd.

Krachten sparen

Ajax kwam vroeg op 2-0, doelpunten van Kasper Dolberg en Frenkie de Jong. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd al na 22 minuten beslist was. Na de 2-0 ging Ajax op de spaarstand, zonder kansen weg te geven, maar ook zonder zelf weinig tot niks te creëren. De 3 puntjes waren binnen en het vizier kon gericht worden op de volgende wedstrijd. Dat ging wel ten koste van de wedstrijd tegen Willem II, want het was absoluut niet om aan te gluren.

Goede generale

De zege op Willem II van Ajax was wel een goede generale voor de aankomende Champions League-wedstrijd. Aankomende woensdag moet Ajax, de trotste koploper van groep E van het inmiddels miljardenbal, naar Lissabon afreizen waar Benfica wacht om revanche te nemen. Al moet het spel van Ajax een stuk beter, want na de 2-0 leek het van Ajax-zijde nergens meer op.

Ajax vliegt dus met het zelfvertrouwen van een overwinning naar de Portugese hoofdstad. Dat valt niet te zeggen over de tegenstander. Benfica heeft zijn laatste twee wedstrijden in de Portugese competitie verloren. Uit ging het 2-0 onderuit tegen Belenenses (10e) en thuis moest het een 3-1 nederlaag incasseren tegen Moreirense (7e)