Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Dynamo Dresden eenvoudig gewonnen: 0-3. Christian Eriksen was de gevierde man bij de Amsterdammers. Twee vrije trappen wist hij onberispelijk binnen te schieten. Danny Hoesen nam de andere treffer voor zijn rekening.

De ploeg van Frank de Boer trad met twee verschillende elftallen aan in het Glücksgas Stadion. Al na drie minuten was het raak voor de Amsterdamse formatie. Eriksen zette met een harde knal in de rechterbovenhoek zijn ploeg op voorsprong. Na het vroege doelpunt bleek Dresden niet meer dan een sparringspartner. Ajax controleerde de wedstrijd met veelvuldig balbezit. Na 22 minuten was het de Deen die opnieuw doel trof middels een vrije trap. Het vermoedelijk eerste elftal zocht met een 0-2 voorsprong de kleedkamer op.

Na rust stuurde de Boer elf andere spelers de weide in. Danny Hoesen vergrootte al vroeg in de tweede helft de voorsprong naar 0-3. Tobias Sana bediende de Limburger na goed voorbereidend werk. Middels opportune wisten de Duitsers wel meer gevaar te stichten dan voor de theepauze. Dynamo Dresden, dat uitkomt in de tweede Bundesliga, leek zelfs te gaan scoren. De buitenspelval voorkwam dat echter. Ajax herpakte zich en kreeg weer kansen, maar in de laatste minuut was het toch weer de thuisploeg die scoorde. Voor de tweede keer werd een Duits doelpunt echter afgekeurd: Poté stond buitenspel.

Scoreverloop:

‘3 Christian Eriksen (0-1)
’22 Christian Eriksen (0-2)
’48 Danny Hoesen (0-3)

Opstelling Ajax 1e helft: Vermeer; Ligeon, Veltman, Moisander, Boilesen; Poulsen, De Jong, Eriksen; Boerrigter, Sigthorsson, Fischer.

Opstelling Ajax 2e helft: Cillessen; Nieuwpoort, Sporkslede, Denswil, Koppers; Schöne, Klaassen, Serero; Sana, Hoesen, Andersen.