© Proshots

Ajax heeft donderdagavond gelijk gespeeld tegen Legia Warschau. In Polen werd het 0-0 waardoor alles in de returnwedstrijd nog helemaal open ligt. Kenny Tete, vervanger van de zieke Joël Veltman, kende geen goede terugkeer in de basis. Hij kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart waardoor hij de return in Amsterdam mist.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd, al vroeg in de wedstrijd was er een grote kans voor Davy Klaassen. Na een goede voorzet van Ziyech volleerde Klaassen de bal op doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Later bleek op beelden dat de inzet wel degelijk over de lijn was, maar de arbitrage zag dit over het hoofd. Daarna werd Legia iets sterker, mede door enkele foutjes in de verdediging van de Amsterdammers. Zo moest Onana optreden bij een foute terugspeelbal van Kenny Tete. Daarna nam Ajax het heft weer in handen. Maar net zoals alle voorgaande wedstrijden in 2017 creëerde Ajax weer bar weinig kansen in de eerste helft. Dat kwam onder andere door de slordige passing van de Amsterdammers. En zo kwamen er ook nog kansen voor Legia.

De grootste kans was een paar minuten voor rust voor Necid. Na een slordigheidje van Sinkgraven kreeg hij een vrije schietkans maar Onana bracht stijlvol redding. De grootste kans van de wedstrijd was iets later aan de andere kant voor Dolberg. De Deen kon na een goede omschakeling de bal vrijwel vrij inschieten, maar hij faalde en schoot de bal over het doel. Zo gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, beide ploegen kregen in de beginfase enkele kansen maar beide ploegen wisten die niet te verzilveren. Het spel van Ajax was ook in de tweede helft slordig en Legia counterde enkele keren gevaarlijk richting het doel van Onana. Eigenlijk was Ajax het in de tweede helft volledig kwijt. Er werd weinig gecreëerd en het was eerder tegenhouden dan zelf een aanval opzetten. Om alles nog erger te maken kreeg notabene Kenny Tete, die de zieke Joël Veltman verving, zijn tweede gele kaart waardoor Ajax de laatste tien minuten met tien man stond. Hierdoor kwam er nog meer ruimte van Legia en werd het dus nog spannend in de slotfase. Ajax hield echter stand en zo kwam de ploeg van Peter Bosz er nog goed vanaf met een 0-0 gelijkspel.

Volgende week donderdag is de return. Dan neemt Ajax het in de ArenA op tegen Legia Warschau. De wedstrijd in Amsterdam begint om 19:00 uur.