Ajax is er niet in geslaagd om de traditioneel lastige uitwedstrijd in Heereveen te winnen. Na een spectaculaire wedstrijd moesten de Amsterdammers genoegen nemen met een punt: 2-2. Gezien het wedstrijdverloop mag de ploeg van Frank de Boer niet eens ontevreden zijn met deze uitslag.

De Amsterdammers begonnen sterk aan het duel, dat een kwartier later begon dan aanvankelijk de bedoeling was. Na twaalf minuten opende Thulani Serero de score, door een van richting veranderd schot. Ajax ging driftig op zoek naar een tweede doelpunt, maar kon de kansen niet verzilveren. Een vermeende handsbal van Alderweireld leek de wedstrijd te kantelen, maar Filip Djuricic faalde vanaf elf meter. De gemiste strafschop inspireerde thuisploeg echter wel om zoek te gaan naar een aansluitingstreffer. De formatie van Frank de Boer hielp daarbij een handje, door een kapitale fout van Vermeer. De sluitpost schatte een terugspeelbal verkeerd in en Heereveen maakte er dankbaar gebruik van: Finnbogason bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Het slotstuk van de eerste helft leverde spektakel op, waarbij de Amsterdammers aan het kortste eind trokken. Een hoge steekpass van Lukáš Marecek bereikte de spits van Heerenveen en Finnbogason kon opnieuw afronden.

De tweede helft was opnieuw een spektakelstuk, waarbij het duel op en neer golfde. Ajax kwam wederom gretig uit de startblokken: Nikolas Moisander bediende Serero met een goede dieptepass, de Zuid-Afrikaan ronde koelbloedig af.
De aanvallende middenvelder afkomstig van Cape Town was in meerdere opzichten man van de wedstrijd. Na zijn goals in de eerste en tweede helft pakte hij een terechte rode kaart, na een overtreding van achteren op Djuricic. Na de rode kaart kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg, maar een doelpunt bleef uit.