Ajax heeft met grote moeite een remise bij PEC Zwolle af kunnen dwingen. Vlak voor tijd maakte Sigthórsson de 1-1. Het enigste hoogtepunt van de middag is dat de Amsterdammers zich geplaatst hebben voor voorronde van de Champions League.

Zowel Ajax als PEC Zwolle speelde in het IJsseldelta Stadion voor de winst. Voor de ploeg van Ron Jans was dit een goede generale voor de bekerfinale tegen FC Groningen volgende week zondag.
 De Zwollenaren waren in de eerste helft de ploeg die elkaar het makkelijkst konden vinden en zorgde daarmee ook voor de meeste dreiging.

In de eerste helft kreeg Saymak de grootste kans voor de thuisploeg, maar Viergever kon met hulp van Cillessen zorgen dat de middenvelder niet aan scoren toekwam. Aan de kant van de Amsterdammers had El Ghazi misschien wel moeten scoren. In een paar minuten tijd kreeg de rechtsbuiten twee grote mogelijkheden, maar twee keer kon Hahn voor de thuisploeg redding brengen.

PEC Zwolle kwam vlak na rust op 1-0 voorsprong door een mooie goal van Jesper Drost. De aanvallende middenvelder scoorde nadat hij in het strafschopgebied van Ajax te veel ruimte kreeg. Hij schoot de bal in de lange hoek, en liet Cillessen kansloos. Na een dik uur spelen had PEC Zwolle de tweede van de middag moeten scoren, Van Polen kon vanaf de middenlijn doorlopen op Cillessen. De doelman redde echter, waarna Schöne de bal achter kon tikken.
De Boer bracht Van der Hoorn ook nog in de tachtigste minuut in, op zoek naar de gelijkmaker. Lukoki leek daar een paar keer van te kunnen profiteren van de weggegeven ruimte bij de Amsterdammers door de ‘één op één situatie’, maar hij weigerde zijn oude ploeg de knock-out te geven.
 In de 89ste minuut scoorde de ploeg van Frank de Boer toch de 1-1. Uit een corner van Lasse Schöne leek Van der Hoorn al de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn inzet ging naast. Ajax kreeg tot woede van de Zwollenaren nog een corner, waaruit Sigthórsson, na een kluts, kon binnenschieten.