Afgelopen zondag werden voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – SC Cambuur onder andere hekken en toegangspoortjes vernield. Volgens De Telegraaf stuurt Ajax de rekening van de vernielingen naar SC Cambuur. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat.

SC Cambuur wil zelf juist een schadevergoeding van Ajax. Tientallen onschuldige supporters konden vanwege de rellen het stadion niet in. Ook werden supporters bekogeld met flessen, vuurbommen en stenen, zo meldt Het Parool. 

Eerder die dag zorgden de supporters van SC Cambuur al voor problemen op de Nieuwmarkt. Hier werden vernielingen aangebracht aan een treinstel. De supporters werden door de politie naar het stadion gebracht, waar ze vervolgens slaags raakten met Ajax-supporters. Er werden twaalf supporters gearresteerd waarvan er vier voor de rechter moeten verschijnen. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Stewards en politie konden onschuldige supporters niet scheiden van de boosdoeners. Cambuur wil alle gebeurtenissen grondig onderzoeken.