De Ajax Supporters Delegatie (ASD) heeft besloten om sfeeracties tijdens wedstrijden van Ajax te Ajax Supporters Delegatie Wang Poulsen Eto'o marktwaardehervatten. Dit besluit is genomen na een gesprek tussen de Ajax-directie en de AFCA Supportersclub.

“Het gesprek was constructief en dit geeft de ASD veel vertrouwen voor een goede samenwerking in de toekomst. De uitkomt blijft intern”, zo valt te lezen op de website van de AFCA Supportersclub. De spelers van Ajax kunnen zondag dus rekenen op steun van de supporters die meereizen naar Alkmaar. Een week later neemt Siem de Jong afscheid, wanneer Ajax thuis tegen PSV speelt. “We gaan Siem de Jong het afscheid geven dat hij verdient. Bovendien zal het hele stadion als één man Ajax naar de winst schreeuwen.”

Twee weken geleden lieten de supportersverenigingen nog weten dat er voorlopig geen sfeeracties zouden komen en dat Ajax vocaal minder ondersteund zou worden. Deze maatregelen werden afgekondigd als reactie op bepaalde regels van de directie. Zo wordt bijvoorbeeld een heel vak een aantal wedstrijden gesloten, wanneer zich daar een ‘ernstig incident’ voordoet. Ajax nieuws Ajax1.nl