Ajax en Dusan Tadic hebben bij de onderhandelingen over zijn komst de afspraak gemaakt dat hij twee seizoenen in Amsterdam zou blijven. Dit beweert Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen maandagavond bij Veronica Inside. De Serviër tekende afgelopen zomer een contract voor vier jaar bij Ajax.

Afgelopen zomer had de international van Servië al de kans om voor heel veel geld naar China te vertrekken, maar koos er bewust voor eerst naar Ajax te komen. Ajax heeft met Tadic de afspraak gemaakt dat hij twee jaar blijft”, aldus Driessen. “Tadic wilde kampioen worden en het jaar daarop uitblinken in de Champions League. Ze spelen nu al in de Champions League en kampioen worden kan ook nog.”

De aanvaller sprak tijdens de onderhandelingen met Ajax af dat hij twee jaar zou blijven. Driessen: “Hij had een geweldig contract uit China klaar liggen. Daar gaat hij natuurlijk cashen. De Premier League? China betaalt zoveel. Die gasten worden broodvoetballers. Je denkt toch niet dat hij naar een subtopper uit Engeland gaat?”

Verder denkt Driessen dat de kans groot is dat Ajax komende zomer op zoek gaat naar een nieuwe spits. Doordat Tadic in veel wedstrijden als spits wordt gebruikt en Klaas-Jan Huntelaar vaak de vaste back-up is, moet Kasper Dolberg vaak genoegen nemen met een rol als derde spits. “Als ze dat kunnen, dan doen ze het, maar dan gooien ze wel vijftig miljoen weg. AS Monaco bood vijftig miljoen euro.”