Ajax hoopt deze zomer Edson Álvarez van Club América te kunnen inlijven. Daarbij hebben de Amsterdammers concurrentie van onder meer Wolverhampton Wanderers. Journalist Diego Reyes denkt echter dat de Mexicaan ervoor kiest om naar de Johan Cruijff ArenA te verkassen.

In gesprek met Ajax Showtime haalt Reyes Diego Lainez aan, die afgelopen winter voor Real Betis koos. “Hij kon naar Ajax, misschien de halve finale van de Champions League spelen, een jaar groeien en daarna naar een grotere club gaan, maar hij ging naar Betis, waar hij niet veel heeft gespeeld. Dat speelt zeker een rol, vooral omdat Lainez voor dezelfde club als Alvarez uitkwam.”

Reyes omschrijft Álvarez meer als een type Matthijs de Ligt dan Daley Blind. “De Ligt is er een uit miljoenen, dus het is lastig te zeggen of hij vergelijkbaar is, maar Álvarez gaat meer richting zijn kant. Hij is ook sterk en goed met het hoofd. Ik denk dat hij goed met Blind kan samenwerken. Bovendien heeft laatstgenoemde veel ervaring, waarvan Álvarez weer kan leren. Ik denk dat hij fysiek heel goed is. Hij gaat negentig minuten keihard. Dat is tegelijkertijd ook een nadeel, omdat je kaarten krijgt.”

Wel ziet de journalist nog een verbeterpunt. “Hij kan al aardig voetballen, maar voor Ajax moet hij zich daarin nog verbeteren. De enige manier om dat te doen is om met Ajax te trainen, al zal hij zich wel moeten aanpassen”, aldus Reyes, die verwacht dat de verdediger voor de Eredivisie gaat kiezen. “Als je de kans krijgt om van Mexico naar Ajax te gaan, dan is dat makkelijk en een goede stap. Álvarez is een goede speler, pas 21 jaar oud en iemand met een WK achter zijn naam. Hij is aantrekkelijk voor veel Europese clubs en behoort tot een van de betere verdedigers voor de toekomst.”