Ajax volgt met belangstelling de verrichtingen van FC Groningen-spits Richairo Zivkovic, dat heeft Marc Overmars laten weten in een gesprek met Voetbal International. Siem de Jong, die momenteel de spitspositie bij Ajax invult, wil in de zomer uit Amsterdam vertrekken. Zijn potentiële opvolgers Kolbeinn Sigthorsson en Danny Hoesen kunnen dan rekenen op nieuwe concurrentie.

Ajax houdt naast Zivkovic ook andere spitsen in de gaten. Overmars: “Nederlandse spelers hebben daarbij de voorkeur. In de Eredivisie kom je dan uit bij een handjevol spelers en daar zit Zivkovic bij.” De 17-jarige aanvaller heeft in Groningen nog een contract tot 2016.

Update, 18 februari: 
Door de interesse van Ajax gaat het balletje rondom Richairo Zivkovic rollen. Zo zou onder andere Manchester City al interesse tonen in de jonge spits. Het lijkt er echter op dat de aanvaller van FC Groningen liever in Nederland blijft in plaats van een vroeg avontuur in het buitenland. Hierdoor nemen de kansen van Ajax toe om het talent te contracteren.