Vorig week kwam vanuit Zuid-Afrika door dat Ajax geïnteresseerd is in Leo Thethani en Dean Solomons. Die interesse blijkt volgens Soccer Laduma serieuze vormen aan te nemen. De Amsterdamse club zou de komende 48 uur de transfers willen afronden.

Het tweetal uit de jeugd van Ajax Cape Town blonk een aantal weken geleden uit op het ICGT Toernooi in Nederland. Thethani is een 19-jarige aanvaller annex middenvelder, die bij voorkeur als rechtsbuiten speelt. Solomons is een 17-jarige centrale verdediger. Er wordt verder niets gemeld over voor welk team zij worden aangetrokken.

Het zal nu volgens het Afrikaanse medium moeten blijken of er een officieel bod is uitgebracht op de spelers. Als dit het geval is dan is de verwachting dat Cape Town zal gaan mee werken aan een transfer van de Zuid-Afrikaanse talenten.

UPDATE 31 augustus: 

Ajax heeft zojuist de komst van Leo Thethani en Dean Solomons bevestigd. Beide spelers zijn volgens het persbericht 18 jaar oud en tekenen een contract tot en met de zomer van 2020. In beide contracten heeft Ajax een optie opgenomen voor nog een extra jaar.