Het is alweer tijd voor de vijfde speelronde van de Champions League. Dit keer staat voor Ajax het uitduel tegen AEK Athene op het programma. Een lastige wedstrijd? Op papier zeker niet. AEK staat laatste in de poule en wist nog geen enkele keer te winnen of zelfs maar gelijk te spelen. Toch staat er veel op het spel bij deze wedstrijd. Ajax kan zich namelijk definitief ontdoen van Benfica en het ticket voor de knock-outfase binnenslepen. Een spannende wedstrijd dus, waar je ook nog eens geld aan kunt verdienen. De bookmakers zijn er namelijk al klaar voor om je weddenschap te noteren.  

Kan de geschiedenis zich herhalen?

De thuiswedstrijd tegen AEK werd met 3-0 gewonnen. Eén ding is in ieder geval zeker: in Athene gaan we niet hetzelfde basiselftal zien als in Amsterdam. Hakim Ziyech heeft zich af moeten melden met een blessure. Hij liep tijdens een wedstrijd voor Marokko een verrekking op aan de binnenkant van zijn rechterknie en is twee weken uit de roulatie. Maar er is ook goed nieuws. Want wie een beetje bijgelovig is, kan hoop halen uit seizoen 1994/1995. Dit is meteen het enige seizoen waarin Ajax en AEK Athene elkaar in Europees verband troffen. De Grieken werden destijds in de groepsfase twee keer verslagen door Ajax, en uiteindelijk wisten de Amsterdammers zelfs de titel binnen te slepen. Een overwinning tijdens de komende ontmoeting met AEK Athene kan zomaar het begin zijn van iets moois. Toch kan er ook nog heel wat misgaan. Met een gelijkspel is Ajax afhankelijk van wat Benfica doet bij de uitwedstrijd tegen Bayern München. En mocht AEK tegen alle verwachtingen in winnen van Ajax, dan kan een plekje in de volgende ronde zelfs nog uit handen glippen.

Er valt veel te winnen bij het duel met AEK Athene

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de groepsfase van de Champions League. Samen met Benfica strijdt Ajax voor de tweede plek in de poule. De stand is in het voordeel van de Amsterdammers. Met acht punten tegen vier is overwintering in de Champions League dan ook erg dichtbij. Als de Ajacieden weten te winnen in Athene, dan kunnen ze zich gaan opmaken voor de volgende fase van het toernooi. En dat niet alleen. Als alles meezit, Ajax kan zelfs nog groepswinnaar worden. Hiervoor is een overwinning nodig op AEK Athene én op Bayern München. De status als groepswinnaar zou een groot voordeel opleveren bij de loting voor de knock-outfase. Er is dus heel wat om voor te strijden bij deze uitwedstrijd in Athene.

AEK Athene aast op de derde plek in de groep

Het zit AEK Athene tot nu toe niet mee in Champions League. Van de vier gespeelde wedstrijden werd er niet één gewonnen. Sterker nog, een gelijkspel zat er tot nu toe ook niet in. AEK staat met nul punten onderaan waardoor een plekje in de volgende ronde er niet meer inzit. Toch heeft de club nog steeds iets om voor te vechten. De Grieken kunnen namelijk nog een plekje stijgen als ze na deze wedstrijd binnen drie punten van Benfica komen te staan. Een derde plek zorgt ervoor dat AEK niet met lege handen blijft staan en mag deelnemen aan de Europa League. Dit is het hoogst haalbare voor de Grieken en ze zullen er alles aan doen om die derde plaats te bemachtigen. Daarnaast is er ook nog het thuispubliek dat AEK in de strijd kan ondersteunen. Het is dus zaak dat de Amsterdammers vanaf de eerste minuut druk zetten en de wedstrijd gaan domineren. Dan is de kans groot dat er drie punten aan het totaal worden toegevoegd.  

Wedden op de uitwedstrijd tegen AEK Athene

Dinsdag 27 november vanaf 18.55 uur zijn de ogen gericht op het Olympisch Stadion Spyridon Louis in Athene. Het Champions League toernooi is voor Ajax tot nu toe heel anders verlopen dan voor AEK Athene. Dat zien we ook weer terug aan de quoteringen bij de bookmakers. De wedkantoren geloven er stuk voor stuk in dat Ajax de wedstrijd gaat domineren en winnen. Deze weddenschap levert je quoteringen op van ongeveer 1.75 à 1.78. Loopt de wedstrijd niet lekker voor Ajax? In dat geval denken de online bookmakers eerder aan een gelijkspel dan aan een overwinning voor AEK Athene. De quoteringen bij een gelijkspel liggen rond de 3.75 à 3.85. Winst voor AEK kan een inzet zelfs vervijfvoudigen (5.00). Wil je wedden op deze belangrijke Champions League wedstrijd, breng dan eerst een bezoekje aan voetbalgokken.nu voor de laatste actualiteiten omtrent deze wedstrijd.