Mounir El Hamdaoui heeft de training weer hervat. De Marokkaanse aanvaller had last van zijn knie en moest daardoor het bekerduel met NAC van donderdagavond (4-1 winst) aan zich voorbij laten gaan.

Vrijdag verscheen de geplaagde aanvaller weer op het trainingsveld, meldt het Algemeen Dagblad. Hij trainde mee met Jong Ajax. Dit deed hij samen met Luis Suarez. De Uruguayaanse aanvaller zat donderdag zijn laatste wedstrijd schorsing uit en kan zondag weer in actie komen voor Ajax tegen NAC. Het is echter de vraag of hij zondag nog onder contract staat bij de Amsterdammers. Liverpool doet er namelijk alles aan om hem nog voor de deadline van de transferperiode weg te kapen bij Ajax.

Het is ook onduidelijk of El Hamdaoui zondag in actie kan komen. De aanvaller heeft al anderhalve maand geen wedstrijd meer gespeeld. Na het vertrek van Martin Jol zette Frank de Boer de aanvaller op de bank tegen AC Milan. Dit beviel El Hamdaoui zo slecht dat hij zich ziek meldde. Na een gesprek met De Boer was de kou na een aantal weken uit de lucht en wilde hij zich weer volledig inzetten voor Ajax.

Maar op het trainingskamp in Turkije ging het mis voor El Hamdaoui. Daar kreeg hij last van zijn knie en moest hij de oefenwedstrijd tegen Galatasaray missen. Daarna kon hij ook niet spelen tegen Feyenoord, FC Utrecht en NAC Breda.

Tekst: Goal.com