Ajax moet het in de tweede ronde van de KNVB-beker opnemen tegen de amateurs van VV Noordwijk, zo meldt Ajax op de eigen website. De Topklasser versloeg gisteren het Limburgse EHC/Heuts met 4-1. In juli had een loting al bepaald dat de winnaar van dit duel in de tweede ronde zou uitkomen tegen Ajax. De wedstrijd zal onder voorbehoud plaatsvinden op woensdag 21 september a.s. De aanvangstijd is nog niet bekend.

In de eerste ronde van de beker nemen de beste amateurploegen het tegen elkaar op, om te bepalen wie er mag uitkomen tegen de instromende profclubs uit de Jupiler League en de Eredivisie. Vorig seizoen reikten de amateurs van Noordwijk tot de kwartfinales in de nationale beker, waarin uiteindelijk promovendus RKC Waalwijk met 6-0 te sterk bleek. In de halve finale werd RKC vervolgens door Ajax uitgeschakeld.

Op 19 juli 2008 speelde Ajax voor het laatst een oefenduel tegen VV Noordwijk. Het was het officeuze debuut van Marco van Basten op de bank bij de Amsterdammers, die deze wedstrijd met 2-5 wisten te winnen. De bekerfinale staat gepland op 8 april 2012, traditioneel in de Kuip te Rotterdam.